Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/cliniquecomfort.dk/public_html/templates/clicom/functions.php on line 201

Keratosis pilaris- Læs om behandlingen

Keratosis pilaris (også forkortet KP) viser sig i form af små knopper i huden på de steder, hvor hårsækkene har deres udløb og er en delvis arvelig tilstand.

De mange små, hårde knopper forekommer især på ydersiden af overarmene, men kan også observeres på kinder, lår og bagdelen. De ligner gåsehud til forveksling. Sammen med knopperne ses tit et sammenkrøllet hår, der ikke har kunnet vokse ud normalt. Baggrunden, for knopperne, er, at huden danner en lille forhornet top. Døde hudceller kombineret med overskydende protein betyder, at der dannes propper i hårsækkenes åbninger; - der ses som knopper. Knopperne giver ikke kløe eller andre gener, men føles sandpapiragtige og udgør, for nogle, et kosmetisk problem.

Behandling og forebyggelse af keratosis pilaris?

Formålet med enhver behandling af keratosis pilaris er at blødgøre huden og påvirke den forhornede hud, der er årsagen til knopperne. Ved at genfugte – og blødgøre huden og fjerne døde hudceller ved hjælp af eksfoliering er det muligt at opnå blødgørende effekt. Der findes mange forskellige blødgørende hudlotions, men som regel er det ikke nok at blødgøre hudens overflade. Hvis der skal opnås en gennemgribende effekt på denne tilstand, kræver dette, at ingredienserne samtidig har en afskallende/eksfolierende effekt. Forskellige AHA-syrer og Karbamid er almindelige ingredienser, som er testet grundigt i behandlingen af keratosis pilaris. Den peelende effekt fra AHA kombineret med PHA's blødgørende - og fugtgivende effekt er særdeles velegnet til at behandle tilstanden. AHA og PHA yder, ud over de eksfolierende og fugtgivende egenskaber, en række andre positive goder for huden, da dennes elasticitet, fyldighed og tone forbedres mærkbart. Peeling med AHA tilbydes af specialuddannede kosmetologer og hudlæger - og kan kombineres med hensigtsmæssige hudplejende produkter til hjemmebrug. Behandling fjerner ikke årsagen til problemet, men minimerer forekomsten, mens behandlingen står på.

I sværere tilfælde anbefales det at søge læge.

Gode råd:

  • Eksfoliér og blødgør det påvirkede område med skånsomme ingredienser.
  • Undgå grove peeling- eller scrubprodukter, da disse kan være for grove mod huden.
  • Man skal væbne sig med tålmod og fortsætte behandlingen, eftersom huden fortsætter med at producere for meget keratin, som skaber propper i hårsækkenes åbninger.